Laitteet ja esittelyt

Seinäjoen ammattikorkeakoulun hyvinvointi- ja kulttuurialan simulaatio-oppimisympäristöissä toteutetaan sekä kontakti-, VR- ja virtuaalisimulaatioita että etäsimulaatioita. Simulaatioita toteutetaan sekä simulaattorilaitteiden ja ohjaintietokoneiden avulla että myös ilman teknologiaa.

Simulaatioympäristöissä on rakennettu eriytetyssä lähiverkossa toimivat kattavat mikrofoni- ja kamerajärjestelmät, sekä palvelinkokonaisuus, joilla videokuvaa voidaan näyttää suorana tai tallenteena reflektiotiloissa simulaatio-opetuksen yhteydessä. Samaan järjestelmään on myös sisällytetty kahden Gaumardin HAL-simulaattorirobotin vitaalimonitorit, joiden näkymä voidaan valita yhdeksi kuvalähteeksi

Simulaatioympäristöstä löytyy myös muutamia simuloituja potilasmonitoreja, sekä useita erilaisia elvytysnukkeja. Kiinteitä simulaatiotiloja Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on kolme, joista kaksi on hoitotyön luokkia ja yhdessä painopiste keskittyy asiakaskohtaamiseen ja muuhun simulaatio-opetukseen. Näiden lisäksi mm. simuloidun potilasmonitorin laajemmalla kokoonpanolla voidaan mistä tahansa tilasta rakentaa simulaatiotila, kunhan lähietäisyydellä on joko televisio tai projektori, josta kokonaisuuden kamera-iPadin kuva voidaan näyttää.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun hyvinvointi- ja kulttuurialan simulaatioympäristöissä käy vuosittain runsaasti vierailijoita sekä kansallisista että kansainvälisistä oppilaitoksista. Myös Seinäjoen kaupungin johtoryhmä vierailee simulaatio-oppimisympäristössä keväällä 2023.

Simulaatiotila
Simulaatiotila
Simulaatiotiloissa voidaan heijastaa seinille tietokoneen kuvaa
Simulaatiotiloissa voidaan heijastaa seinille tietokoneen kuvaa

Ota yhteyttä simulaatioympäristöihin liittyen!

Henkilö seisoo toinen käsi lanteillaan.

Mari Salminen-Tuomaala

Yliopettaja, Kliininen hoitotyö; yAMK-yliopettaja, Kliininen asiantuntijuus

sähköposti

Mari.Salminen-Tuomaala(a)seamk.fi

puhelin

+358408304166