Etäpalvelupiste

Etäpalvelupisteessä on ytimessä sote-alan etäpalvelut ja sisällöntuotanto. Tila rakentuu yhteiskehittämisen tuotoksena palvellen SeAMKin kaikkia sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmia. Etäpalvelupiste tarjoaa laadukkaat ja helppokäyttöiset laitteet videovälitteisiin palveluihin, mahdollistaen mielekkään toiminnan ja uusien toimintatapojen testaamisen. Muistipaikallinen, kauko-ohjattava PTZ-kamera (Pan-Tilt-Zoom) ja langaton mikrofoni ovat erinomainen työkalu esimerkiksi fysioterapeuttisessa ohjauksessa.

Etäpalvelupisteessä on myös pöytätietokone, johon käyttäjät voidaan luvittaa ja johon hankitaan yleisiä videopuheluohjelmistoja etäpalveluita varten. Tietokoneessa on myös muutamia ilmaisohjelmia mm. videotallenteiden tekemiseen, videoeditointiin, sekä livestreamaukseen. Etäpalveluita ja sisällöntuotantoa elävöitetään mm. isolla vihreällä taustakankaalla, valaistuksella ja muilla hankinnoilla, jotka mahdollistavat uusien ja innovatiivisten toimintatapojen kehittämisen ja testaamisen.

Etäkonsultaatioita ja -vastaanottoja varten etäpalvelupisteestä löytyy mm. elektronisia stetoskooppeja, ihokameroita, korvakameroita ja yleiskameroita, sekä valikoima erilaisia mittareita. Etäpalvelupiste toimii teknologian demonstraatioympäristönä, jossa laitteistoa voidaan esitellä aiheesta kiinnostuneille tahoille, niin yksittäisille henkilöille kuin isommillekin ryhmille ja organisaatioille.

Etäpalvelupistettä on kehitetty ja päivitetty Yhteiskehittämiseen innovaatioita – SOTE Living Lab -hankkeessa.

Etäkonsultaatiolaitteistoa
Etäkonsultaatiolaitteistoa
  • Etäpalvelupisteen taustaa

    Telemedicine Center (telelääketieteen keskus)

    Telemedicine Center (telelääketieteen keskus) rakentui 2015 Interreg Botnia-Atlantica -ohjelman Nordic Telemedicine Center (NTC) -hankkeessa. Ensimmäinen versio keskuksesta sijaitsi Mediwest-rakennuksessa EPTEK ry:n (Etelä-Pohjanmaan Terveysteknologian Kehittämiskeskus ry) tiloissa, josta se vuonna 2018 siirtyi Kampustalolle osaksi SeAMKin hyvinvointiteknologian kokonaisuutta. NTC-hankkeessa rakennettiin kodinomainen ympäristö, jossa painopiste oli kotona asumista tukevassa teknologiassa, mutta joka sisälsi myös mm. etäkonsultaatiolaitteistoa. Keskus toimi teknologian demonstraatioympäristönä / showroomina, jossa laitteistoa voitiin esitellä aiheesta kiinnostuneille tahoille, niin yksittäisille henkilöille kuin isommillekin ryhmille. Keskuksessa aloitettiin hyvinvointiteknologian esittely SeAMKin henkilöstölle ja opiskelijoille. SeiHoW:n valmistuttua osana HyteAI-hanketta Telemedicine Centerin painopistetta alettiin siirtämään pois kotona asumista tukevasta teknologiasta enemmän etäpalveluita tukevaksi.

Sovi tutustumiskäynnistä!

Henkilö hymyilee.

Sami Perälä

Kehittämispäällikkö, hyvinvointiteknologia

sähköposti

Sami.Perala(a)seamk.fi

puhelin

+358408300320